Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ضیاء هاشمی یکشنه شب در نشستی با حضور تعدادی از اساتید دانشگاه چمران اهواز در محل این دانشگاه با موضوع بررسی وضعیت سیل و علل و عوامل آن اظهار داشت: سیلی که اخیرا در چند استان کشور اتفاق افتاده فارغ از اثرات مخرب آن باید به عنوان یک فرصت توسط جامعه علمی کشور نقد و بررسی کارشناسی بیشتر شود.
وی گفت: سیل یکی از بلایای طبیعی است که همواره در بسیاری از کشورهای دنیا و از جمله ایران اتفاق می افتد به همین دلیل جامعه دانشگاهی می بایست با نگاهی علمی این موضوع را واکاوی کرده و برای جلوگیری از آثار مخرب آن راهکارهای علمی ارائه نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر عامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی اضافه کرد: سیل علاوه بر پیامدهای مخرب مالی همواره عوارض اجتماعی زیادی نیز به همراه دارد که لازم است دانشگاه در هر دو زمینه آن ورود کرده تا آثار سوء آن به حد اقل ممکن برسد.
وی با انتقاد از ارائه راهکارهای علمی مناسب از سوی دانشگاه در زمینه سیل گفت: همین موضوع باعث شده است که در مقطعی سد سازی در کشور زیر سوال برود و زمانی که سیل به وجود می آید عده ای بگویند سدها کشور را از سیل نجات داد و عده ای هم عکس آن را بیان بکنند.
هاشمی اضافه کرد: در اینگونه موارد هم رسانه های بیگانه ساکت نخواهند نشست و با انتشار اخبار دروغ افکار عمومی را به سمتی که خودشان بخواهند هدایت می کنند و عملکرد مثبت مسئولان را هم زیر سوال خواهند برد.
وی خواستار ورود دانشگاه به بررسی پیامدهای اجتماعی بعد از سیل شد و اظهار داشت: بعد از وقوع سیل همواره عوارض اجتماعی حادث می شود که نیاز است دانشگاه برای کم کردن این پیامدها راهکار ارائه دهد در غیر این صورت دانشگاه خاصیت ذاتی خود را از دست خواهد داد.
مدیر عامل سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: این بحرانها باید منزلت و جایگاه دانشگاه را برای جامعه به اثبات برساند چرا که در مواقع بحران با توجه به اعتمادی که مردم به دانشگاه دارند ورود علمی دانشگاه بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه در مواقع بحران همواره بازار شایعات گرم و داده های مختلفی در بین مردم تبادل می شود گفت: با توجه به اینکه داده های معتبر و مستند در اختیار دانشگاه است اساتید دانشگاه می بایست با استفاده از این دادهای علمی مستند مردم را نسبت به واقعیات آگاه کنند.
وی تولید ایده و تحلیل را از وظایف اصلی جامعه دانشگاهی دانست و گفت: ایده های دانشگاهی همواره با استقبال مخاطب مواجه خواهد شد زیرا منطقی، درست و علمی هستند و بر همین اساس ضرورت دارد تا اساتید دانشگاه به تولید ایده بپردازند.
وی دادن مشاوره به مسئولان دولتی در مواقع بحرانی را یکی از وظایف اصلی دانشگاهیان دانست و گفت: اگر جامعه علمی و دانشگاهی با مشاوره دادن به موقع مسئولان را در بحرانها کمک کنند ضمن سرعت بخشیدن به حل مشکلات در کاهش آلام مردم هم موثر خواهند بود.

*** مسئولان کار بنیادین انجام دهند
غلامحسین خواجه رییس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست با تقدیر از تلاش مسئولان استان برای مهار سیلاب اخیر گفت: برای حل مشکلات ناشی از سیل نیاز به تشکیل یک کارگروه علمی و تخصصی است.
وی افزود: هر چند مدیران استان خوزستان طی روزهای اخیر برای کنترل و مهار سیلاب در استان تلاشهای بی وقفه ای انجام داده اند اما برای ریشه کن کردن بحرانها و از جمله بحران سیل در استان خوزستان لازم است که کارهای اساسی و بنیادین انجام شود.
رییس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: این کارگروه که می بایست اعضای اصلی آن اساتید صاحب ایده و فن دانشگاه باشند قادر خواهند بود تا به صورت علمی مسائل را ریشه یابی کرده و پس از بررسی همه جانبه نسخه علمی برای مقابله و یا پیشگیری از آن صادر کنند.
وی گفت: یکی از مشکلات امروز جامعه ایران این است که برخی افرادی که برای مدیریتها خصوصا مدیریت بحران انتخاب می شوند آموزشهای علمی در خصوص مقابله با بحران را طی نکرده اند به همین دلیل در مواقع بحران شاید نتوانند به صورت ریشه ای و علمی با بحران مقابله نمایند.
خواجه اضافه کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز با داشتن اساتید بزرگ در زمینه مدیریت بحران آمادگی دارد که با حضور مسئولان استان این کارگروه را تشکیل دهد به شرطی که مصوبات آن منشا تصمیم گیری مدیریت استان در زمینه مسائل اجتماعی شود.

*** مشکلات بحرانی باید به صورت تیمی حل شود
مرتضی افقه یکی از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز هم دانشگاه را یک پایه محکم برای ارائه ایده های علمی در زمینه مسائل و مشکلات بحران استان ذکر کرد و گفت: اگر از دانشگاه به خوبی استفاده شود امکان حل بسیاری از مشکلات اجتماعی و بحرانی استان وجود خواهد داشت.
وی با تقدیر از شریعتی استاندار خوزستان که این روزها یک تنه به مبارزه با سیل استان خوزستان رفته است گفت: استاندار خوزستان هوش بالائی دارد ولی یک تنه نمی تواند مشکلات استان به خصوص مسائل ناشی از سیل اخیر استان را حل و فصل نماید.
وی گفت: استان خوزستان یک استان استثنائی در همه زمینه ها و از جمله بلایای طبیعی است و سیلی که اخیرا در آن به وجود آمده است قطعا مشکلاتی را برای کشور نیز به بار خواهد آورد زیرا پیامدهای اجتماعی ناشی از سیل خوزستان پیامدهای اقتصادی را نیز در پی خواهد داشت.
وی با تاکید بر ضرورت آشتی دولت با دانشگاه اضافه کرد: لازم است که اساتید صاحب فن و متخصص به کارگروههای مختلف استان دعوت شوند و این دعوتها به صورت موردی و رفع تکلیفی نباشد بلکه به صورت مستمر باشد تا آنها بتوانند با اشرافیت بر حوزه ها برای رفع مشکلات چاره اندیشی کنند.
در ادامه این نشست تعدادی دیگر از اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن بررسی وضعیت سیل در خوزستان موارد و راهکارهائی برای مهار آن ارائه و خواستار تشکیل یک کار گروه علمی تخصصی در این زمینه شدند.
بارشهای باران اخیر در خوزستان و استانهای بالا دست از نهم فروردین ماه سال جاری مشکلاتی برای مردم این استانها به خصوص مردم حاشیه رودخانه های دز، کرخه و کارون در استان خوزستان ایجاد کرده است.
استاندار خوزستان 11 فروردین ماه به دلیل طغیان این رودخانه ها اعلام وضعیت اضطراری کرده و تمامی مرخصی های کارکنان دولت از این تاریخ تا زمان عادی شدن وضعیت رودخانه ها را لغو کرد.
تا کنون بیش از 180 روستا و 6 شهر در استان خوزستان دچار آبگرفتگی و سیل ناشی از طغیان رودخانه ها شده اند و امداد رسانی از هوا و زمین به سیل زدگان استان خوزستان ادامه دارد.
رییس جمهوری، معاون اول رییس جمهوری، رییس قوه مقننه ، فرماندهان کل سپاه و ارتش و نیروی انتظامی فرمانده سپاه قدس، وزیران نیرو، جهاد کشاورزی، اطلاعات، کشور، راه و شهرسازی، دادگستری، و دهها دولتمرد دیگر و فرماندهان ارشد سپاه و ارتش و نیروی انتظامی از وضعیت سیل در خوزستان بازدید کرده اند.
6064
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 جمهوری اسلامی جهاد کشاورزی راه و شهرسازی رییس جمهوری سیل 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۶۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی

 طی روزهای گذشته چین، میزبان «عزام الاحمد» و «سمیر الرفاعی» به عنوان نمایندگان جنبش فتح و «موسی ابو مرزوق» و «حسام بدران» به عنوان نمایندگان جنبش حماس در پکن بود. در این نشست طرفین بر لزوم احیای کمیته‌های مشترک خود و حل و فصل اختلافات و  حملات رسانه‌ای به یکدیگر به توافق رسیده‌اند. در همین راستا شبکه المیادین در خبری اعلام کرد، هیأت‌های حماس و فتح در پکن بر وحدت میان  فلسطینیان با یکدیگر تاکید داشته اند بطوریکه دو گروه بر لزوم تشکیل دولت وفاق ملی موقت حین جنگ و پس از آن تاکید داشتند.

همزمان لین جیان سخنگوی وزارت خارجه چین دیروز در نشست خبری خود در پکن در جمع خبرنگاران با بیان جزئیاتی در این باره گفت: نمایندگان جنبش‌های فلسطینی در پکن  با یکدیگر رایزنی کردند و دو طرف بر ادامه روند گفتگو و تلاش برای دستیابی به وحدت در اسرع وقت توافق کردند.  

دیپلماسی میانجیگری چین با فرایند صلح در خاورمیانه

چین اخیرا نقش فعال تری در بحران های بین المللی بر عهده گرفته  و تا حدودی گوی سبقت را از کشورهای غربی در حوزه میانجیگری در بحران های بین المللی ربوده است. نمونه آن را می توان میانجیگری میان تهران و ریاض در سال گذشته میلادی عنوان کرد.

فاطمه محروق، کارشناس مسائل شرق آسیا و عضو هیئت علمی دانشگاه، در گفت وگو با قدس با اشاره به سابقه نقش آفرینی و میانجیگری  چین در تحولات خاورمیانه به ویژه مسئله اختلاف و تنش  اعراب و رژیم صهیونیستی، گفت: رفتاری که پکن طی ماه های اخیر به خصوص پس از عملیات طوفان الاقصی برای کاهش تنش در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته جدید نمی باشد بطوریکه همواره دیپلماسی میانجی‌گری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اهداف و اعمال سیاست خارجی چین در غرب آسیا مطرح بوده است و پکن خود را به‌ عنوان یک نیروی صلح‌ساز در معارضات و بحران‌های منطقه‌ای همچون بحران افغانستان، سوریه، سودان، یمن، ایران و فرایند صلح اعراب ـ اسرائیل  از سال 2004 مطرح ساخته است.

وی با بیان اینکه نیـاز روزافـزون چیـن بـه منابـع انـرژی و سـرمایه گذاری ها و مبـادلات بازرگانـی با کشـورهای ( غرب آسیا)، حاکـی از اهمیـت اقتصـادی این منطقـه در سیاسـت خارجی پکـن اسـت، افزود: چین به کشورهای خاورمیانه  از گذشته نگاهی گسترده تری داشته و این کشور مناسبات اقتصـادی دو جانبـه، معـادلات چندجانبه در خصـوص حـل مسـایل سیاسـی ارائـه نقـش میانجی گـری را در منازعـات کشـورهای خاورمیانـه پیگیـری می کنـد. تا جایی که استراتژی صلح جویانه و میانجیگری چین منجر شده کشورهای منطقه نگاه مثبت و سازنده ای به حضور این کشور در منطقه داشته باشندو مناسبات گسترده ای با این کشور برقرار نمایند.

او با اشاره به میزبانی چین  از نمایندگان جنبش اسلامی فتح و حماس در پکن، و نیز پیگیری این کشور برای آشتی نیروهای فلسطین بایکدیگر، گفت:  رفتار پکن سابقه طولانی دارد چراکه همواره چین به دنبال نقش آفرینی بیشتر در خاورمیانه می باشد و برگزاری نشست نمایندگان جنبش های فلسطینی در پکن، در چارچوب سیاست خارجی چین محسوب می شود.

تغییر رویکرد پکن از انفعالی به فعالانه در منطقه

این استاد دانشکاه تاکید کرد: هم اکنـون چین به عنـوان یـک قدرت بـزرگ از راهبـرد انفعالی سـنتی خود به سـمت درگیـری فعالانه در بحران هـا و مناقشـات منطقه ای حرکت کرده اسـت و دسـت بـه سیاسـت های عملگرایانه می زنـد.رفتار این کشور در حل تنش های خاورمیانه به خصوص بحران غزه منجر شده حتی بیشتر کشورهای اروپایی از پکن حمایت نمایند.

محروق اظهار داشت: طی یک دهه گذشته چین دیپلماسی فعالی جدا از مسئله اقتصادی در منطقه خاورمیانه را دنبال می کند بطوریکه به پلتفرم های امنیتی و سیاسی جدیدی وارد شده است. گفتگوهایی مانند میانجیگری بین ایران و عربستان در سال گذشته، مدیریت چالش میان رژیم صهیونیستی و اعراب را می توان نام برد.

وی درپاسخ به این پرسش که ایالات متحده آمریکا به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی در جنگ غزه  به شدت در جامعه بین المللی در تنگنا قرار گرفته، با توجه به این موضوع، آیا چین می تواند در مسئله غزه نقش آفرینی کند، گفت: باتوجه به  گذشت بیش از 207 روز از جنگ غزه، واشنگتن حمایت های مالی، نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی گسترده ای را از اسرائیل انجام داده است و همین مسئله منجر به تعارض میان این کشور و گروه های فلسطینی شده است اما چین با توجه به سابقه حضور خود در میانجیگری های منطقه، توانسته نه تنها میزبان نشست سران فتح و حماس در پکن باشد بلکه کشورهای اروپایی و منطقه نیز از نقش آفرینی چین برای برقراری صلح میان گروه های فلسطینی حمایت کنند.

او در پایان اظهار کرد: رابطه چین با طرفین درگیر در جنگ غزه خوب است و می تواند این کشور نقش خودش را در برقراری آتش بس تا حدودی ایفا نماید، این رفتار چین نشان دهنده تغییر رویکرد دیپلماسی اقتصادی به مسائل امنیتی و سیاسی می باشد.

سید حسین حسینی

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بارش‌ها و سیلاب‌ها در اصفهان
  • دیدار مردمی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • کاشت بیش از ۳ هزار درختچه در بلوار آیت الله خامنه‌ای قزوین
  • پشتوانه‌ عملیات وعده صادق، جامعه علمی ما بود
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد
  • مدیر عامل آدیداس: حاضر نشدیم با پیشنهاد نایکی به فدراسیون فوتبال آلمان برابری کنیم
  • اژدهای زرد در مسیر صلح‌سازی / بررسی نوع بازیگری چین در حوزه میانجیگری میان گروه های فلسطینی
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان